F.A.Q
Intrebari frecvente

Instalatii Electrice

intrebariOferiti servicii atat firmelor cat si persoanelor fizice ?

Oferta se adreseaza atat persoanelor fizice cat si celor juridice.

intrebariInterveniti si in regim de urgenta ?

Se poate ajunge la adresa specificata in mai putin de o ora dar numai daca in acel moment nu se executa o alta lucrare.

intrebariCare este tariful pt. interventia in regim de urgenta ?

Tariful ramane neschimbat.

intrebariCat timp dureaza interventia electrica ?

Scopul interventiei in regim de urgenta este sa va remedieze o problema de moment, nu sa inlocuiasca instalatii sau aparate, de aceea durata ei nu va depasi, in mod obisnuit, 30 de minute.

intrebariCum se desfasoara interventia electrica?

Dupa identificarea cauzei deranjamentului veti fi informat cu privire la solutia propusa si costul acesteia. Daca sunteti de acord, atunci se efectueaza remedierea. La sfarsit efectuati plata si primiti factura si chitanta pt. contravaloatea interventiei electrice. Veti primi, de asemenea, daca e cazul, o nota de constatare in care vi se propune o solutie definitiva care poate consta in inlocuirea sau montarea unor echipamente suplimentare, etc.

intrebariCum procedez daca se constata defectiuni mai grave ?

Toate defectiunile vor fi consemnate in nota de constatare oferita in urma interventiei. Daca sunteti de acord, in ziua urmatoare, vi se comunica costul lucrarilor de remediere. In cazul in care sunteti de acord cu pretul puteti programa o zi si o ora pt. efectuarea lucrarii. Cu aceasta ocazie vi se va inmana factura si chitanta pentru contravaloarea lucrarii care va da dreptul la garantie.

Automatizari Porti

intrebariPot sa-mi montez singur usa de garaj ?

Da, in principiu se poate, dar recomandam ca montajul sa fie executat de un instalator autorizat. Pentru usile standard, cu arcuri de tractiune, montajul este chiar mai simplu decat la usile cu arcuri de torsiune, clasice. Insa, daca va faceti singuri montajul, nu mai beneficiati de garantie decat pentru componente. De obicei, suntem chemati sa facem service, sau sa re-montam astfel de usi, daca nu au fost montate de un instaltor autorizat.

intrebariAm o usa cumparata din alta parte, pot sa cumpar numai o telecomanda ?

De obicei, telecomenzile sunt personalizate pentru fiecare operator de usa si motor in parte. Va putem oferi o telecomanda originala sau una ce este perfect compatibila cu automatizarea dvs., la un pret mai mic ! Telecomanda compatibila poate functiona la 433,92 Mhz, cod fix sau saritor, cu urmatoarele marci: BFT, CAME, CARDIN, HORMANN, DITEC, FAAC, PROTECO, APRIMATIC, SOMMER, DEA, PRASTEL, NORTON, ROGER, KINGATES, TELCOMA, NOVOFERM, SKYMASTER, STAGNOLI, ALLMATIC, BENINCA, ERREKA, GBDI, KEY, MARANTEC,etc

intrebariCe garantii am eu daca usa pe care am comandat-o nu se potriveste cu golul meu de garaj si am efectuat deja plata ?

Daca usa de garaj livrata are dimensiunile comandate de Dvs. dar nu se potriveste cu dimensiunile golului de garaj (adica dimensiunile au fost incorect masurate sau comandate), puteti beneficia de o operatie de buy-back cu conditia achizitionarii unei usi corecte tot de la IQ DOOR, prin acelasi distribuitor.

intrebariUsile sectionale sunt vulnerabile la tentative de efractie ?

Usile furnizate de noi sunt destul de rezistente la tentativele de efractie ! Daca totusi doriti o masura de siguranta in plus, exista anumite accesorii care blocheaza usa de garaj din interior, care previn tentativele de efractie. Exista si un sistem mai scump de blocare automata, care insa nu e disponibil decat la anumite modele.

intrebariDaca vreau o usa complet speciala, ce trebuie sa fac ?

Sunati-ne, trimiteti-ne o poza cu tipul de usa pe care vi-l doriti, si incercam sa va ajutam. In principiu putem realiza orice tip de usa cu design mai deosebit cu o intarziere de 4 saptamani fata de termenul normal. Astfel de usi, realizate ca si comanda speciala costa ceva mai mult si va putem trimite o cotatie in cel mult 4 zile din momentul cererii pe mail.

intrebariDe ce usile de acces pietonal sunt asa de scumpe ?

Usile de acces pietonal se fac pe un banc special, si numai de 2 muncitori cu inalta calificare. O usa de acces pietonal prost debitata poate incurca buna functionare a usii de garaj, si chiar poate sa o blocheze. Usa de acces pietonal e mai mult o solutie pentru usile industriale, unde accesul pietonal nu se poate realiza, economic, altfel. Pentru usile rezidentiale e mult mai practic, mai economic si mai corect sa prevedeti o usa de iesire in casa, sau pe peretele lateral al garajului.

intrebariNu am nevoie de factura, cum pot sa fac ?

Chiar daca Dvs. nu aveti nevoie de factura, noi tot va trebui sa o emitem, in nume propriu. Daca veti cumpara o usa la negru, cu jumatate de TVA, sau - vi se spune - fara TVA trebuie sa va asumati si riscul de a nu mai beneficia de garantie si service din partea respectivului vanzator.

intrebariCui apartine garantia si service-ul, Dvs. sau distribuitorului ce a montat usa ?

Daca montajul a fost facut de un montator de-al nostru, si aveti contract de montare si service cu noi, garantia de functionare ne apartine. Daca ati cumparat de la noi iar montajul a fost facut de catre un montator autorizat, agreat de noi, iarasi ne asumam responsabilitatea garantiei. Daca ati cumparat de la noi si vi s-a montat de catre un distribuitor autorizat, garantia apartine distribuitorului si a celor publicate in acest site. Daca v-ati montat usa singuri sau cu un montator sau distribuitor neautorizat, aveti doar garantia pe care v-o acorda acestia, care trebuie scrisa explicit in contract. (Normele de protejare a consumatorului valabile in Uniunea Europeana sunt de 2 ani de functionare din momentul achizitiei si montarii.)

Supraveghere Video

intrebariCe este protocolul ONVIF ?

ONVIF (Open Network Video Interface Forum) este o organizatie internationala formata cu scopul de a crea un standard de comunicare universal intre echipamentele de supraveghere video IP. Scopul organizatiei este de a accelera integrarea sistemelor de supraveghere video IP in piata de securitate printr-o interfata standard globala. Aceasta asigura interoperabilitatea intre dispozitivele video IP (camere IP, NVR-uri), indiferent de producator. Astfel, se pot implementa mult mai usor solutii flexibile si eficiente in ceea ce priveste costurile, atat pentru utilizatorii finali, cat si pentru integratori, consultanti si producatori de echipamente de supraveghere video IP.Prin protocolul ONVIF echipamentele integrate in sistemul IP CCTV vor fi capabile sa comunice intre ele solicitand si trimitand fluxuri video pentru vizualizare. Toate dispozitivele care suporta protocolul ONVIF Profil S trebuie sa suporte stream RTSP la compresie MJPEG, sa permita de asemenea autentificarea utilizatorilor si configurarea de stream. Optional acesta poate sa includa stream H.264, stream audio, DDNS si altele. Ptr. mai multe detalii, va rugam sa vizitati: www.onvif.org

intrebari8 motive de a opta pentru tehnologia video IP

Va prezentam 8 motive pentru a alege camerele video IP in schimbul camerelor video analogice. Datorita acestor motive veti capata mai multa incredere in sistemul dumneavoastra de securitate, veti reduce costurile, iar afacerea dumneavoastra va creste in valoare.

1. Rezolutie mare

8 motive ptr.camere ip

Camerele video IP nu sunt restrictionate prin rezolutie precum camerele analogice. Spre exemplu optand pentru o camera video IP de 5 MegaPixeli, puteti avea de 10 ori mai mult detaliu in imagine decat o camera analogica de rezolutie 4CIF. Asta inseamna ca puteti acoperi o mai mare suprafata in scena dumneavoastra, sau puteti avea o imagine mult mai detaliata raspunzand astfel prompt cerintelor dumneavoastra de identificare si nu numai.

2. Usor de instalat

Camerele video IP se pot conecta usor in reteaua dumneavoastra de date existenta. Folosind un singur cablu (de date) per camera, putem gestiona atat alimentarea unei camere (de tip PoE) cat si fluxul de date (video/audio/control).

3. Imagine digitala

Spre deosebire de imaginea provenita de la o camera video analogica, imaginea unei camere video IP nu se va degrada atunci cand se va transmite pe distante lungi. Un semnal analogic va pierde din calitate atunci cand este transmis pe o distanta mare și atunci cand aceasta este convertit. In cazul sistemelor IP, semnalul digital ramane real (nu are loc nicio convertire) si veti beneficia 100% de calitatea imaginii. De asemenea, puteti optimiza necesitatea de banda si stocare la nevoile dumneavoastra.

4. Integrare totala

O camera IP integreaza alimentarea, informatia video, informatia audio, controlul PTZ si intrarile/iesirile intr-un singur cablu. Aceasta inseamna costuri reduse, functionalitate sporita si potential de integrare vast. Cu o camera video analogica de tip PTZ, aveti nevoie de un cablu separat pentru a controla functiile de pan, tilt si zoom. Daca adaugati partea audio, aveti nevoie de inca un cablu, iar impreuna cu cablurile de alimentare si video creste infrastructura sistemului devenind costisitor si inflexibil.

5. Securizare sporita

Camere IP ofera criptarea informatiei video, precum si controlul pe mai multe niveluri de acces ale utilizatorilor. Acest lucru inseamna ca puteti controla exact cine poate accesa sistemul dvs., iar informatia video este in siguranta fata de orice forma de manipulare a unei terte parti. Mediul video analogic este nesigur. Lipsita de criptare sau orice mijloc de identificare, transmisia video de la o camera analogica poate fi usor afectata, sau chiar modificata / inlocuita pentru a perturba supravegherea obiectivului.

6. Scalabilitate

Sistemele de supraveghere video bazate pe tehnologie IP sunt usor de extins atunci cand este necesar. Cerintele de cablare sunt mult mai putin complexe decat cele pentru un sistem analogic. Standardul ONVIF asigura, pentru camerele video IP de la diferiti producatori, ca pot coexista oferind interoperabilitatea in acelasi sistem. Prin folosirea de componente IP standard se asigura integrarea usoara cu alte sisteme.

7. Noi oportunitati

Un sistem video IP ofera multe avantaje in comparatie cu un sistem analogic. O interfata Web “inclusa” in camera permite un acces usor la functiile acesteia. Managementul si stocarea sistemului pot fi manipulate de la distanta.

8. Camere inteligente

Camerele IP ofera mai mult decat doar un flux video. Inteligenta incorporata in camerele IP permit acestora sa furnizeze informatii suplimentare in vederea cresterii eficientei supravegherii video.

* * *